// Spiżarnia – dobry pomysł | Budownictwo

Spiżarnia – dobry pomysł

Każda Pani domu i gosposia zastanawia się, gdzie będzie przechowywała swoje pysznie upichcone potrawy. Dobrym rozwiązaniem w domu, jest przeznaczenie jakiegoś małego pomieszczenia na spiżarnie. Przede wszystkim, w ciągu całego roku potrzebne jest miejsce na ‘suche rzeczy’ typu makaron, cukier, mąkę, kawę, konserwy i inne tego typu – przechowując je w takim właśnie pomieszczeniu, możemy zaoszczędzić sporo miejsca w szafkach kuchennych, możemy również pozwolić sobie na większy zakup takich rzeczy. W takiej spiżarni możemy wstawić zapasową lodówkę, przyda się na przechowywanie różnego typu potraw przed świętami, bądź innymi uroczystościami rodzinnymi, na których będzie dość spore menu. Możemy również wstawić większą zamrażarkę, w której będziemy trzymać zapasy mięsa, pierogów, knedli i innych. Możemy również zamrozić gotowe mieszanki na zupy. Przede wszystkim, jak by się czuła prawdziwa pani domu, gdyby w lecie nie zrobiła dżemów, musu jabłkowego na szarlotkę, konserwowych i kiszonych ogórków oraz konserwowej papryki? Gdzie trzymać te wszystkie weki, które zimą będziemy zajadać ze smakiem? Właśnie w takiej naszej małej spiżarni. Wszelkiego rodzaje napojów, wód mineralnych – w kartonie i butelce, a nawet mleko (musi być w kartonie), możemy ulokować w tym oto pomieszczeniu. Podsumowując, jest to doskonałe rozwiązanie w naszym domu, na przechowywanie różnego rodzaju żywności oraz oszczędność miejsca w kuchni.